Blog

Κοτόπουλο & Πουλερικά, Συνταγές

Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά

Υλικά

1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει ή πάρτε μόνο μπουτάκια)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ

500 γραμμ. φασολάκια τρυφερά, καθαρισμένα και πλυμένα

250 γραμμ. αρακά

2 καρότα κομμένα σε καρέ

4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 6΄-8΄. Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50΄, να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζ.).

Βράζουμε για περίπου 20΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 70 λεπτά

 

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/κοτόπουλο-με-λαδερά-λαχανικά

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account