Blog

Κέικ & Μπισκότα, Συνταγές

Κέικ σταφίδας με σπορέλαιο

Υλικά

1 ½ φλ. ζάχαρη

1 φλ. σπορέλαιο

1/2 φλ. ταχίνι με κακάο

1 φλ. χυμό πορτοκάλι

1/4 φλ. κονιάκ ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)

1 κ.γ. κοφτό κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλο

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 φλ. σταφίδες

½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό. Βάζουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλα και με σύρμα δουλεύουμε πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλουμε το βάζουμε και στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι. Απαλά ανακατεύουμε. Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και τις αλευρώνουμε. Γεμίζουμε κάθε φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στιςαντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.

Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία. Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνεται το κέικ.

Σημείωση: Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.

 

Mερίδες: 10

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

 

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Κέικ-σταφίδας-με-σπορέλαιο-1

 

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account