Blog

Χωρίς κατηγορία

Η αυθεντική συνταγή του muesli όπως παρουσιάστηκε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 από τον κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο

Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Ελβετός ιατρός Maximilian Oskar Bircher-Benner επινόησε ένα γευστικό συνονθύλευμα φυσικών τροφών, προκειμένου να βοηθήσει στη θεραπεία των ασθενών του που υπέφεραν από διάφορα νοσήματα του πεπτικού συστήματος. Η «συνταγή» αυτή αποτελεί το γνωστό μας μουσλι (muesli) και απέχει πολύ από τα διάφορα εντόνως βιομηχανοποιημένα muesli που κυκλοφορούν σήμερα, επιβαρυμένα με επιπρόσθετα σάκχαρα και φυτικά λιπαρά αμφιβόλου ποιότητας….

Στην πορεία φάνηκε πως εκτός όλων των άλλων, το αυθεντικό μούσλι απέδιδε και εξαιρετικό κορεσμό, βοηθώντας έτσι τα άτομα που το είχαν εντάξει συχνά στη διατροφή τους να χάσουν βάρος….

Χωρίς λοιπόν κάποια «μαγική» δύναμη, απλά με τη βοήθεια της πηκτίνης του μήλου και των β-γλυκανών της βρώμης, φυτικών ινών που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές μελέτες που αφορούν την ικανότητα κορεσμού μιας τροφής, το αυθεντικό μούσλι χαρακτηρίζεται ως ένα μίγμα που προσφέρει υψηλότατο κορεσμό, αποτρέποντας κάποιον που το καταναλώνει να ενδίδει μετά από λίγο σε διάφορες διατροφικές ατασθαλίες…

Δοκιμάστε το!!

Για μια μερίδα:

  • 4 κ.σούπας νιφάδες βρώμης μουλιασμένες – στραγγισμένες
  • 1 μήλο
  • 10 αμύγδαλα
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • ½ ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ μέλι

Ανακατεύετε καλά τη βρώμη με το μήλο, αφού προηγουμένως το τεμαχίσετε στο multi ή το τρίψετε στον τρίφτη. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τα 10 αμύγδαλα κοπανισμένα και ολοκληρώνετε το μούσλι περιχύνοντας το με το γάλα και το μέλι!

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account