Blog

Χωρίς κατηγορία

Γρήγορη πάπια πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 3 στήθη πάπιας
  • Χυμό από 6 πορτοκάλια
  • 40 γρ.ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα στήθη της πάπιας από την μεριά του δέρματος. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε ζεστάνει, τοποθετούμε την πάπια από την μεριά που έχουμε χαράξει, χωρίς λάδι. Η πάπια βγάζει το δικό της.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε την πάπια και από την άλλη μεριά. Μόλις πάρει χρώμα, βάζουμε τα στήθη σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  για 10-20 λεπτά ανάλογα πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.

Στο τηγάνι που ζεστάναμε τη πάπια, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη, αφού πρώτα έχουμε χύσει τα λίπη που βγάλανε.

Αφήνουμε τον χυμό να βράσει με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.

Μόλις ψηθεί το κρέας το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε από πάνω το σιρόπι.

 

 Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

 Χρόνος μαγειρέματος   : 25-30  λεπτά

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account