
Blog

Γιατί το μπρόκολο θεωρείται τροφή – ασπίδα έναντι της εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Δύο από τα διατροφικά συστατικά, που εδώ και χρόνια βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, είναι η σουλφοραφάνη και η ινδόλη 3C, ουσίες που βρίσκονται σε σημαντική ποσότητα στο μπρόκολο (αλλά και στα λαχανάκια Βρυξελλών).
Η σουλφοραφάνη συμβάλλει στην ενίσχυση της δραστηριότητας ενζυμικών μηχανισμών του οργανισμού, που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην εξουδετέρωση καρκινογόννων ουσιών, με τις οποίες έρχεται συχνά ο οργανισμός του ανθρώπου αντιμέτωπος.
Η ινδόλη 3C, ένα ακόμα απο τα «θαυματουργά» συστατικά των σταυρανθών, εμπλέκεται στον μεταβολισμό των οιστρογόνων. Με την παρουσία της ινδόλης 3C, έχουμε έως και 50% μείωση της μετατροπής των οιστρογόνων σε 16-α-υδρόξυ-οιστρόνη, που αποτελεί ισχυρότατο μεταβολίτη οιστρογόνων.