
Blog

Χωρίς κατηγορία
Για ποιό λόγο τα γλυκά θεωρούνται «παχυντικά»…..
Πολλοί, εσφαλμένα νομίζουν πως τα γλυκά θεωρούνται παχυντικά επειδή έχουν μεγάλα ποσά ζάχαρης. Κι όμως η μεγάλη και συχνή κατανάλωση γλυκών πρέπει να αποφεύγεται όχι τόσο λόγω ζάχαρης, αλλά λόγω μεγάλης ποσότητας λίπους και μάλιστα κορεσμένου. Κιαυτό γίνεται εύκολα κατανοητό αν αναλογιστούμε πως το λίπος αποδίδει παραπάνω από διπλάσιες θερμίδες από ότι η ζάχαρη. Κρέμες γάλακτος, αβγά, βούτυρα και σοκολάτα προσδίδουν γεύση στα γλυκά, αλλά συνάμα αυξάνουν εντόνως και το θερμιδικό τους περιεχόμενο.