company logo

Γεμιστή πέρκα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Γεμιστή πέρκα απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φιλέτο πέρκας

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

3 φρέσκα κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

¼  ματσάκι φρέσκο βασιλικό

20 γρ. αλάτι

5 γρ. πιπέρι

100 ml χλιαρό νερό

20 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την γέμιση, ανακατεύουμε καλά μέσα σε ένα μπολ, τις πιπεριές με το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το μισό αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη τα φιλέτα και τα χτυπάμε ελαφρά με το χέρι μας.

Αλατοπιπερώνουμε μετά το κάθε φιλέτο, απλώνουμε την γέμιση, και τα τυλίγουμε.

Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος   : 20 λεπτά


Προτεινόμενος συνδυασμός κρασιού: ροζέ κρασί από ξινόμαυρο. Η πιπεριά δίνει μια νότα δροσιάς στο πιάτο πού δένει με την φρεσκάδα του κρασιού. Ο αρωματικός χαρακτήρας της ελιάς που συναντάται στο κρασί, δημιουργεί αρμονία με τον βασιλικό στο πιάτο.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ περίπου 200 Kcal

Η συχνή κατανάλωση ψαριών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συστάσεις του πιο ισορροπημένου πλάνου διατροφής που αντικατοπτρίζεται στη Μεσογειακή Διατροφή. Η πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής, περιγράφει σήμερα ένα υπόδειγμα διατροφής που φημίζεται για την νοστιμιά και τα οφέλη του στην υγεία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το μοντέλο, πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά εποχής, ελαιόλαδο, ανεπεξέργαστα δημητριακά και γαλακτοκομικά ενώ το ψάρι όπως και τα όσπρια – λαδερά φαγητά, πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον από 2 φορές την εβδομάδα. Τα γλυκά πρέπει να τρώγονται πιο αραιά στη διάρκεια κάθε εβδομάδας, ενώ μερικές φορές τον μήνα προτείνετε να καταναλώνουμε κόκκινο κρέας.

Βέβαια ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, λαμβάνει υπόψιν και άλλα στοιχεία όπως η τακτικότητα των γευμάτων , η επαρκής λήψη νερού καθώς και η με μέτρο κατανάλωση κρασιού.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...