Blog

Κοτόπουλο & Πουλερικά, Συνταγές

Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

Υλικά Συνταγής

400 γραμμ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές ή μαγειρεμένη γαλοπούλα που μας περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 σκ. σκόρδο

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα ζάχαρη

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

500 γραμμ. κριθαράκι σόγια ή κανονικό (βρασμένο για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη γαλοπούλα να τραβήξει όλα τα υγρά της.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά η γαλοπούλα.

3. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι. Θα το βρείτε πεντανόστιμο!

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/galopoula-me-ntomata-kai-kritharaki/

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account