Blog

Συνταγές, Ψάρια & Θαλασσινά

Φρέσκος τόνος με αβοκάντο, λάιμ και κινόα

Υλικά

500 γρ. φρέσκος γόνος κομμένος σε φέτες πάχους 2 εκ.

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

3 λάιμ ζουμερά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βρασμένη κινόα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Ακουμπάμε επάνω μεμβράνη κουζίνας. Τοποθετούμε τον τόνο. Παγώνουμε για 15′ στην κατάψυξη να σφίξει. Κόβουμε σε κύβους η σε μακρόστενα κομματάκια. Τα βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε κρεμμύδι, λάιμ, πιπέρι, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο. Στο διάστημα που κρυώνει ανακατεύουμε 2-3 φορές να μαριναριστεί και να αλλάξει χρώμα ο τόνος.

Απλώνουμε την βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα. Να καλυφθεί όλη η βάση.

Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο ανακατεύουμε και βάζουμε πάνω στην κινόα.

Ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και σερβίρουμε με τραγανές πίτες ή γαλέτες .

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Φρέσκος-Τόνος-με-αβοκάντο-λάιμ-και-κινόα

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account