
Blog

Φιλέτο ψαριού με γάλα καρύδας
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 750 γρ.ψάρι
- 400 γρ.σπανάκι
- 400 ml γάλα καρύδας
- Χυμό από ½ λάιμ
- 50 ml λευκό κρασί
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 10 γρ.κόλιανδρο ξερό σπασμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 300 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το κρασί, τον ζωμό, το δαφνόφυλλο, τον κόλιανδρο και το αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε μέσα το ψάρι και σιγοβράζουμε με καπάκι για άλλα 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ψάρι σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα καρύδας και τον χυμό λάιμ και βράζουμε μέχρι να μείνει μια πηχτή σάλτσα.
Σερβίρουμε το ψάρι πάνω σε σπανάκι που έχουμε σοτάρει με λίγο ελαιόλαδο και το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε την σάλτσα γύρω από το ψάρι.
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 35 λεπτά