- Ημερομηνία:27/05/2014
- Κατηγορίες:Συνταγες Ψάρια & Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 1 κιλό φρέσκο σολομό κομμένο σε μικρά φιλετάκια
- 2 γρ σόδα
- Από 100 γρ πιπεριές ( πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελ. σκόρδο
- 50 γρ ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 350 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 5 γρ Αλάτι
- 2 γρ πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 50 ml Ελαιόλαδο
- ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 γρ ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φιλετάκια του σολομού. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό με λίγη σόδα, τοποθετούμε το τρυπητό σε ένα πιάτο γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Τα ξεπλένουμε καλά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο λεμόνι. Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι. Δεν τα τηγανίζουμε πάρα πολύ.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνουμε τόσο λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος του. Τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, τις ελιές, τις ντομάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Σβήνουμε με το λεμόνι. Προσθέτουμε τα φιλετάκια σολομού. Αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο και ρίγανη.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 20 με 25 λεπτά
Μικρά μυστικά:
Ο σολομός έχει έντονο άρωμα και κυρίως για τις έγκυες που έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης. Με το μαρινάρισμα σε σόδα πετυχαίνουμε να αποβάλλει ο σολομός τα υγρά, τα οποία και προκαλούν την έντονη μυρωδιά. Για τις πολύ ευαίσθητες μπορεί να προστεθεί λίγο ξύσμα από λεμόνι στο μαρινάρισμα.
Τελευταία άρθρα
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...