Blog

Χωρίς κατηγορία

Φέτα ψητή με ντομάτα

Υλικά

  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 300 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μπούκοβο ή καυτερη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε κυκλικά σε 4 στρογγυλά σαγανάκια ή σε 4 αλουμινόχαρτα. Βάζουμε ανάμεσα στις ντομάτες φετάκια τυριού.

Καβουρντίζουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σκορπίζουμε πάνω από τις ντομάτες και τη φέτα μαζί με το αλάτι, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα, τη ρίγανη, το πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.

Κλείνουμε τα αλουμινόχαρτα ή σκεπάζουμε τα σαγανάκια και ψήνουμε στους 200°C για 10΄. Ανοίγουμε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα (για να μην καούμε την ώρα που διαφεύγει ο ατμός) και σερβίρουμε.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account