Blog

Χωρίς κατηγορία

Φάβα με καπνιστή πέστροφα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 400 γρ. φάβα
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό (2 φορές)
  • 600 γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγη κάπαρη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο νερό να βράσει. Ρίχνω μέσα τη φάβα για 10 λεπτά. Σουρώνω και την ξεπλένω καλά με κρύο νερό.

Την τοποθετώ πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτω 1 λίτρο κρύο νερό και το κρεμμύδι. Σιγοβράζω 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει όλο το νερό και να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ελαιόλαδο.

(βοηθάει πολύ στο τέλος να τη λιώσω με μιξεράκι)

Μόλις πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, την κρυώνω στο ψυγείο.

Σερβίρω τη φάβα μαζί με την πέστροφα, το φρέσκο κρεμμύδι, την κάπαρη και λίγο ελαιόλαδο.

 

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 476 kcal

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Η φάβα, η οποία περιλαμβάνεται στην οικογένεια των οσπρίων, χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, πρωτείνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες (Β, C, E), υδατάνθρακες και αμινοξέα. Με τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε εδώ, πρσφέρεται ένας εύκολος τρόπος ώστε να συμπεριληφθεί το ψάρι στις διατροφικές συνήθειες ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα ως τροφή. Είναι γνωστό ότι η πέστροφα, όπως και τα άλλα ψάρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτείνες, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που είναι απολλύτως απαραίτητα για την υγεία μας, ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε κορεσμένα λιπαρά.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account