Blog

Χωρίς κατηγορία

Ελιόψωμο με θυμάρι

Υλικά (για 2 φρατζόλες)

  • αλεύρι σκληρό: 1 κιλό και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα
  • νωπή μαγιά: 60 γρ.
  • ελαιόλαδο: 4-5 κουταλιές της σούπας και λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
  • ζάχαρη: 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
  • ξίδι: 1 κουταλιά της σούπας
  • ελιές Καλαμών: 2/3 του φλιτζανιού, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • θυμάρι: 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και την αδειάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε εκεί το λάδι, 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό ακόμη (σε θερμοκρασία δωματίου) και κατόπιν αλεύρι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Κατόπιν προσθέτετε τις ελιές και το θυμάρι και ξαναζυμώνετε. 

Δίνετε σχήμα στο ψωμί φτιάχνοντας 2 φραντζόλες. Τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και τις αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα μέσα στο ταψί. Ψήνετε τα ελιόψωμα 50′ στους 170° – 180° C σε προθερμασμένο φούρνο.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account