Blog

Γλυκά, Συνταγές

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι και καρύδια

Υλικά Συνταγής

250 γραμμ. δαμάσκηνα (ξερά απυρήνωτα)

250 γραμμ. μαυροδάφνη

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)

1/2 κούπας καρύδια

1/2 κούπας τρίμματα σοκολάτας

400 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

Εκτέλεση

Βάζουµε σε κατσαρόλα τα δαµάσκηνα, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα καλύπτουµε µε το κρασί. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε τα δαµάσκηνα για περίπου 20΄ µέχρι να φουσκώσουν. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουµε από το σιρόπι.

Αφήνουµε το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά ακόµα και να πυκνώσει. Η σύστασή του πρέπει να θυµίζει µέλι. Αποσύρουµε από τη φωτιά.

Ξαναβάζουµε τα δαµάσκηνα στο σιρόπι τους. Αφαιρούµε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα παγώνουµε στο ψυγείο.

Σερβίρουµε γιαούρτι σε µπολ ή σε πιάτο. Από πάνω βάζουµε παγωµένα δαµάσκηνα ποσέ και σιρόπι. Πασπαλίζουµε µε καρύδια και τρίµµατα σοκολάτας.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/damaskina-pose-me-giaourti-kai-karudia/

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account