
Blog

Cheesecake με ανθότυρο και μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
μπισκότα τύπου digestive: 200 γρ.
βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ανθότυρο ανάλατο: 250 γρ.
αυγά: 2 κρόκοι και 1 ολόκληρο
αλάτι: λίγο
ζάχαρη: 80 γρ.
ζελατίνα: 3 φύλλα
γάλα φρέσκο: 60ml
κρέμα γάλακτος: 300ml
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φλιτζάνια του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα (ή σιρόπι)
100 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση για το cheesecake ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με κινητά τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Αφού το μίγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας στραγγισμένα καλά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε το ανθότυρο στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και ανακατεύουμε μαζί με το μίγμα των αυγών. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύουμε με το μίγμα τυριού. Αδειάζουμε πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μοιράζουμε στην επιφάνεια του γλυκού τις φράουλες κομμένες σε ροδέλες και απλώνουμε τη μαρμελάδα ή το σιρόπι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβετε σε κομμάτια.