Blog

Κρέας, Συνταγές

Βραστό κατσικάκι με γιαούρτι και δυόσμο

Υλικά Συνταγής

1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς (χεράκι ή μπούτι)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα

300 γραμμ. γιαούρτι σακούλας

1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το κατσικάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό. Πόλις πάρει βράση, πετάμε το πρώτο νερό. Συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα, ίσα που να σκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄, μέχρι σχεδόν να βράσει το κρέας. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Τότε αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα σέσκουλα. Βράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο και το αραιώνουμε με ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε τη σούπα και απαλά ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα το κατσικάκι με τη γιαουρτένια σούπα.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/brasto-katsikaki-me-giaourti-kai-duosmo/

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account