
Blog

Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα ανθότυρο
Υλικά
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
Για τη γέµιση:
500 γραμμ. βατόμουρα, φράουλες κ.λπ.
300 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
25 γραμμ. άχνη ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
σπόρους από 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
ξύσμα από 1 λάιμ
λίγη ζεστή μαρμελάδα αραιωμένη με νερό για επάλειψη
Εκτέλεση
Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
Για τη γέµιση: Βάζουµε σε µπολ το τυρί, την κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσµα και τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Όταν γίνουν σαν σαντιγί είναι έτοιµα. Απλώνουµε την κρέµα στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε τα φρούτα.
Λιώνουµε 2-3 κ.σ µαρµελάδα µε 2 κ.σ νερό σε κατσαρόλα να ζεσταθούν.
Σουρώνουµε το µείγµα και αλείφουµε τα φρούτα να γυαλίσουν.
H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ: Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και κοµπόστα φρούτων, αλλά πολύ καλά στραγγισµένη.
Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/τάρτα-με-βατόμουρα-και-κρέμα-ανθότυρο-και-κρέμα-γάλακτος-νουνου