Blog

Γλυκά, Συνταγές

Σοκολατένια Ελβετικά ρολά από το Canderel Green

Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 15% σε σχέση με την κλασική συνταγή
663 θερμίδες ανά άτομο και 46,5 γραμμ. υδατάνθρακες

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Αναμονή: 3 ώρες

Δυσκολία: Μέτρια δυσκολία
Κόστος: Χαμηλό κόστος

Υλικά για 4 άτομα

• 1 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

Για τη σως
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 55 % κακάο
• 50 γραμμ. πραλίνα
• 50 γραμμ. φουντούκια

Εξοπλισμός

Λαδόκολλα

Σουρωτήρι

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζουμε το ρολό: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 6 ). Λαδώνουμε ένα ταψί και καλύπτυμε με λαδόκολλα. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους με την Canderel Green. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν μαζί με 1 πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το πρώτο μείγμα, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών. Ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις βγει, τυλίγουμε το ρολό με λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
2 . Προετοιμάζουμε της σως: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στη σοκολάτα. Προσθέτουμε πραλίνα και φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η σως να αρχίσει να πήζει.
3 . Ξετυλίγουμε το ρολό από τη λαδόκολλα. Αλείφουμε τη σως και το τυλίγουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο χωρίς ζάχαρη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Γευστικό σχόλιο Σοκολατένια απόλαυση από την αγαπημένη μας Ελβετία. Δοκιμάστε το!

 

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account