Blog

Χωρίς κατηγορία

Παπουτσάκια Γαλοπούλας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 μέτριες μακρόστενες μελιτζάνες

500 γρ. κιμάς γαλοπούλας (ή πολύ ψιλοκομμένο φιλέτο γαλοπούλας)

250 γρ. cottage

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 τομάτες ψιλοκομμένες

100 ml ελαιόλαδο

25 γρ. πελτέ τομάτας

Βασιλικό, δυόσμο, μαιντανό ψιλοκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω τις μελιτζάνε, τις χαράζω και τις βράζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.

Τις στραγγίζω προσεχτικά να μη διαλυθούν σε απορροφητικό χαρτί και τις λαδώνω ελαφρά.

Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά ακόμη.

Εν τω μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρω την τομάτα, τον πελτέ και τα μυρωδικά.

Αλατοπιπερώνω και βράζω ανακατεύοντας μέχρι να πιει όλα του τα ζουμιά.

Μέσα στις μελιτζάνες τοποθετώ τον κιμά και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη.

Σερβίρω, απλώνοντας πάνω το cottage.

Αν θέλουμε, μπορούμε να ανακατέψουμε τον μαγειρεμένο κιμά σε ένα μπολ με λίγη τριμμένη φρυγανιά και 1 αυγό πριν τον απλώσουμε στις μελιτζάνες.

 

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 766kcal

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  50 λεπτά

Η μελιτζάνα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των τροφών που πρέπει να καταναλώνουμε σε αφθονία καθώς προάγει τον αμυντικό μηχανισμό του σώματός μας καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στο σώμα (λόγω άγχους, τροφών, μόλυνσης της ατμόφαιρας, κ.α.). Έχει επίσης την ικανότητα να βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Φαίνεται να αποτελεί καλή πηγή Mg, ενός ιχνοστοιχείου που φαίνεται να προάγει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Στη συνταγή που σας παρουσιάζουμε λοιπόν εδώ, βρίσκεται ένας εύκολος τρόπος  ώστε να συνδιαστεί η μελιτζάνα, μία τροφή που δεν είναι αρεστή σε ορισμένους ανθρώπους, με τον κιμά γαλοπούλας, που συνιθίζουν να τρώνε οι περισσότεροι άνθρωποι.

 

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account