Blog

Γλυκά, Συνταγές

Κορμός Χαλβά

ΥΛΙΚΑ (Για 2 φόρμες του μισού κιλού):

500 gr σοκολάτα κουβερτούρα

450 gr Μακεδονικό Ταχίνι

50 gr  Παρθένο Σησαμέλαιο

100 gr ψίχα καβουρντισμένο και ανάλατο φιστίκι  Αιγίνης

200 gr Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους

φλούδα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λειώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε και τη φλούδα πορτοκάλι.

Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγη σοκολάτα. Βάζουμε κύβους χαλβά και φιστίκι, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα και πάλι  χαλβά και φιστίκι μέχρι να γεμίσει  η φόρμα.

Όταν ο κορμός κρυώσει, τον  κόβουμε σε φέτες.

 

* Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε  τις φέτες του κορμού καριοκάκια

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account