Blog

Χωρίς κατηγορία

Αγριόρυζο με σαλάτα από μαριναρισμένα κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 300 γρ.αγριόρυζο
  • 4  κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 τομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βράζουμε το ρύζι σε καλά αλατισμένο νερό για 18-20 λεπτά περίπου. Το σουρώνω.

Εν τω μεταξύ πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στην πλευρά του τρίφτη που κόβουμε τις πατάτες για τσιπς. Τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος και τα ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά καρεδάκια όπως και τις πιπεριές. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μέσα στο σκεύος με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό ή κρύο συνοδευόμενο από την σαλάτα.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος  : 20 λεπτά

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account