Blog

Χωρίς κατηγορία

Ριζότο με στάρι, πλιγούρι και λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα:

100γρ. καστανό ρύζι

100γρ. πλιγούρι

150γρ. μελιτζάνα ψιλοκομμένη

100γρ. καρότο τριμμένο

100γρ. κολοκύθι ψιλοκομμένο

120γρ. τρίχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες

10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

150ml λευκό αρετσίνωτο κρασί

20ml ελαιόλαδο

5γρ. αλάτι

3γρ. πιπέρι μαύρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε για 18 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το διατηρουμε σκεπασμένο ζεστό. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το πλιγούρι για  μισή ώρα, το σουρώνουμε και το διατηρουμε και αυτό ζεστό. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την μελιτζάνα, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τα λαχανικά πιουν όλο το κρασί αφαιρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό, το ρύζι, το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά 

Αρχίστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Facebook X YouTube
Shop
Sidebar
0 items Cart
My account