
Blog

Πορτοκαλόπιτα
Υλικά για 8 άτομα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1 ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
- 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- Ξύσμα 1 λεμονιού
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί, για 8 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε το γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε σε μερίδες μαζί με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή παγωτό βανίλια.