company logo

Ξένος Κωνσταντίνος

Ξένος Κωνσταντίνος
  • Ημερομηνία:
  • Κατηγορίες:

O κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, έναν στη κλινική διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και έναν στη Διατροφική Ιατρική (Nutritional Medicine) από το University of Surrey.

Την τετραετία 2003 – 2007 διετέλεσε προϊστάμενος του διαιτολογικού τμήματος της κλινικής «ΙΑΣΩ GENERAL», ενώ η εντρυφής ενασχόληση του με την επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής και της Διατροφικής Γονιδιωματικής τον ώθησε στην ίδρυση του 1ου εξειδικευμένου τμήματος σε ιδιωτική κλινική και από τον Ιούνιο του 2007 προΐσταται του τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης της «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ».

Ένθερμος οπαδός της δια βίου μάθησης, από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο διδακτορικής διατριβής τη διερεύνηση της σχέσης σημειακών νουκλεοτιδικών πολυμορφισμών με τη παχυσαρκία και τη παρέμβαση με διατροφικά συστατικά αποδεδειγμένης δράσης στο μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας σε συγκεκριμένους γονότυπους.

Παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου, σε προσωπικό του γραφείο.

Την 3ετία 2004-2007 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Το φθινόπωρο του 2008 και μετά από έντονη σκέψη και προβληματισμό σχετικά με την χαμηλή ποιότητα διατροφικής παιδείας του σύγχρονου Έλληνα, ιδρύει μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) με ακρογωνιαίο άξονα δράσης την διατροφική ενημέρωση του Έλληνα πολίτη.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε πολλά συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου, ενώ από το 1996 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει όλα τα παγκόσμια συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και παχυσαρκίας που έχουν διεξαχθεί.

Από το 1996 έως και σήμερα παρουσιάζει ανελλιπώς ενότητες διατροφικών συμβουλών στην τηλεόραση, σε όλα τα κανάλια, άλλοτε ως παρουσιαστής εκπομπών διατροφής και υγείας και άλλοτε ως καλεσμένος, ενώ είναι μόνιμος αρθρογράφος πολλών περιοδικών που ασχολούνται με θέματα υγείας και διατροφής.

 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...